Courgettetaart met geitenkaas + chenin

Hoofdgerecht | vegetarisch

Laten we beginnen

Hieronder vind je het recept.  Rechts mijn wijnadvies bij het gerecht.
Laat het je smaken! 

Ingrediënten

  • Een pakje bladerdeeg of deeg voor hartige taarten
  • 2 grote courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • Bieslook
  • 3 rode uien
  • 1 citroen of citroensap
  • 200 gram jonge geitenkaas naturel
  • 4 eieren
  • 100 ml crème fraîche
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een taartvorm in van ca. 24 cm doorsnee (je kunt ook een lage ovenschaal gebruiken)
  • Laat de bladerdeeg vellen iets ontdooien en verdeel gelijkmatig over de taartvorm, prik met een vork overal gaatjes in het deeg
  • Rasp de courgette met een dunschiller of kaasschaaf en houd de lange donkergroene slierten apart
  • Snijd het vruchtvlees van de courgette, 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn
  • Doe de gesneden groente, de geitenkaas en de creme fraiche in een kom, knijp een citroen uit boven het mengsel
  • Klop 4 eieren los en voeg toe aan het mengsel
  • Klopt het mengsel met een garde of met een mixer tot een geheel; voeg peper en zout toe naar smaak. Giet hierna het mengel in de taartvorm
  • Snijd de overige 2 rode uien in ringen en hak de bieslook fijn
  • Verdeel de slierten courgetteschil, de rode uien en de bieslook over de taart en zet in de oven voor 30 minuten
  • Haal de taart na 30 minuten uit de oven en dek af met zilverfolie, zet daarna terug in de oven voor 15 minuten (dit doe je zodat de bovenkant niet verbrandt)
  • Haal de taart uit de oven en laat 20 minuten afkoelen; dan stijft het op en kun je het makkelijker snijden

Mijn wijnadvies

Alvi’s Drift 221 – chenin blanc uit Zuid-Afrika €9.99 Mitra (Zuidlaren) omdat de wijn een vrij hoge zuurgraad heeft, en de jonge geitenkaas hier mooi bij aansluit. De wijn heeft naast zuren ook volheid en veel fruitigheid. Net als de wijn bezit het gerecht volle smaken; gekarameliseerde ui en romigheid van de crème fraiche. Daarnaast frisse elementen; het citroensap, de bieslook en de frisheid van de jonge kaas.

Ook interresant

Wijn & SpijsMaandelijks wijnmail, recepten, wijntips en de laatste updates

We houden je op op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen