Pittige bataatsoep met gember + riesling

Voorgerecht | 4 personen | Veganistisch

Laten we beginnen

Hieronder vind je het recept.  Rechts mijn wijnadvies bij het gerecht.
Laat het je smaken! 

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappels (oranje)
  • 3 limoenen
  • 2.5 rode pepers
  • 2 centimeter gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 liter water + 2 blokjes groentebouillon
  • 500 gram bladspinazie
  • Kook 2 liter water en los hierin de groentebouillon op
  • Schil de zoete aardappelen, snijd in grove stukken en laat zacht worden in de bouillon
  • Boen de limoenen schoon en rasp van alle 3 de schillen
  • Snijd de pepers inclusief zaadlijsten fijn
  • Schil de gember en hak zo fijn mogelijk
  • Laat een beetje (zonnebloem)olie heet worden in een hapjespan en fruit het rasp, de pepers en de gember tot er een behoorlijke gekarameliseerde geur af komt
  • Schep met een bakje of kopje een beetje bouillon uit de pan en bewaar dit. Als de zoete aardappels zacht zijn haal je een staafmixer door de bouillon, je hebt nu zoete aardappelsoep
  • Voeg het mengsel uit de hapjespan toe (met een pannenlikker, echt alles mee incl. olie!) aan de zoete aardappelsoep
  • Lat je soep zo’n 15 minuten pruttelen op gemiddeld vuur met de deksel er op (aroma’s trekken in de soep)
  • Voeg na 15 minuten het sap van 2 limoenen toe en breng de soep op smaak met zout
  • Was de spinazie en roer door de soep; dit slinkt snel
  • Roer als laatste de kokosmelk door de soep
  • Als de soep iets te dun is kun je er eventueel wat maïzena aan toevoegen, als de soep iets te dik is kun je de overgebleven bouillon weer toevoegen.

Mijn wijnadvies

Dit is lekker pittig, dat vraagt om een wijn met een beetje restzoet. Ik ging voor een riesling van Rolly Gassmann uit 2014. Zoet & zuur tegelijk, een subtiele hoeveelheid restsuiker gaat, al zeg ik het zelf, voortreffelijk! met de pittige soep. Cheers!

Ook interresant

Wijn & SpijsMaandelijks wijnmail, recepten, wijntips en de laatste updates

We houden je op op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen