- Snipper de ui en knoflook fijn, smelt de boter in een bakpan en laat op zacht voor de ui en knoflook karameliseren
- Snijd de champignons in middelgrote stukken en bak op hoog vuur in dezelfde pan. Er mag een scheut olijfolie bij en een paar snuffen zout; zo laat het vocht snel los
- Hak de walnoten in stukken en snijd de peterselie fijn, meng dit en houd apart
- Zet water op voor de pasta en kook het beetgaar met een snufje zout
- Voeg ook de creme fraiche en de roquefort toe in de pan en roer totdat alles is gesmolten en je een dikke saus hebt. Laat op laag vuur pruttelen. Ben je niet zo’n enorme fan van Roquefort? Voeg dan slechts een kleine hoeveelheid toe
- snijd de rozemarijn en tijm fijn en voeg toe aan de saus (zonder steeltjes!)
- Als je pasta gaar is giet je deze af en roer je de pasta door de saus
- Breng op smaak met peper en zout en bestrooi de pasta met de walnoten en peterselie
Pittige bataatsoep met gember + riesling
Wijn & spijs combinatie