Tagliatelle Roquefort + ripasso

Hoofdgerecht | 4 personen | Vegetarisch

Laten we beginnen

Hieronder vind je het recept.  Rechts mijn wijnadvies bij het gerecht.
Laat het je smaken! 

Ingrediënten

  • 500 gram (verse) tagliatelle
  • 500 gram champignons (kastanje en witte)
  • 200 gram roquefort
  • 50ml creme fraiche
  • 3 uien
  • 3 tenen knoflook
  • verse peterselie
  • 100 gram walnoten
  • verse rozemarijn
  • verse tijm
  • 20 gram boter
  • olijfolie
  • zout en peper
  • Snipper de ui en knoflook fijn, smelt de boter in een bakpan en laat op zacht voor de ui en knoflook karameliseren
  • Snijd de champignons in middelgrote stukken en bak op hoog vuur in dezelfde pan. Er mag een scheut olijfolie bij en een paar snuffen zout; zo laat het vocht snel los
  • Hak de walnoten in stukken en snijd de peterselie fijn, meng dit en houd apart
  • Zet water op voor de pasta en kook het beetgaar met een snufje zout
  • Voeg ook de creme fraiche en de roquefort toe in de pan en roer totdat alles is gesmolten en je een dikke saus hebt. Laat op laag vuur pruttelen. Ben je niet zo’n enorme fan van Roquefort? Voeg dan slechts een kleine hoeveelheid toe
  • snijd de rozemarijn en tijm fijn en voeg toe aan de saus (zonder steeltjes!)
  • Als je pasta gaar is giet je deze af en roer je de pasta door de saus
  • Breng op smaak met peper en zout en bestrooi de pasta met de walnoten en peterselie

Mijn wijnadvies

Drink hierbij een krachtige rode wijn met veel smaak! Ik dronk ripasso uit Veneto bij dit gerecht. Deze wijn heeft ontzettend veel kracht en smaak, houdt zich perfect staande naast dit gerecht. Een krachtige Portugese rode wijn uit de Douro vallei doet het hier ook zeker goed bij.

Ook interresant

Wijn & SpijsMaandelijks wijnmail, recepten, wijntips en de laatste updates

We houden je op op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen