- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een taartvorm in van ca. 24 cm doorsnee (je kunt ook een lage ovenschaal gebruiken)
- Laat de bladerdeeg vellen iets ontdooien en verdeel gelijkmatig over de taartvorm, prik met een vork overal gaatjes in het deeg
- Rasp de courgette met een dunschiller of kaasschaaf en houd de lange donkergroene slierten apart
- Snijd het vruchtvlees van de courgette, 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn
- Doe de gesneden groente, de geitenkaas en de creme fraiche in een kom, knijp een citroen uit boven het mengsel
- Klop 4 eieren los en voeg toe aan het mengsel
- Klopt het mengsel met een garde of met een mixer tot een geheel; voeg peper en zout toe naar smaak. Giet hierna het mengel in de taartvorm
- Snijd de overige 2 rode uien in ringen en hak de bieslook fijn
- Verdeel de slierten courgetteschil, de rode uien en de bieslook over de taart en zet in de oven voor 30 minuten
- Haal de taart na 30 minuten uit de oven en dek af met zilverfolie, zet daarna terug in de oven voor 15 minuten (dit doe je zodat de bovenkant niet verbrandt)
- Haal de taart uit de oven en laat 20 minuten afkoelen; dan stijft het op en kun je het makkelijker snijden
Tagliatelle Roquefort + ripasso
Wijn & spijs combinatie